Nasjonaljubileum på Moster 1024-2024

TROND KALLEVÅG – FENGSELSFUGL

Date

jun 03., 2022

Time

21:30

Velkomen til intimkonsert i Amfisalen, med Trond Kallevåg!

Innsatte i Oslo Fengsel og skillingsviser er nokre av ingrediensane gitaristen Trond Kallevåg har latt seg
inspirera av under utforminga av hans nyaste plate «Fengselsfugl». Plata har allereie blitt
kritikerrost av norske og utanlandske anmelderar. Trond fikk terningskast fem, i større aviser som Dagsavisen og Klassekampen.

 

 

 

«Gitarmusikk av en annen verden»
– Geir Rakvåg – 5/6 Dagsavisen

«Norge er velsignet med riktig mange dyktige, følsomme og reflekterte gitarister. På denne platen finner du to av dem: Trond Kallevåg og Geir Sundstøl.»
– Arvid S. Knudsen – 5/6 Klassekampen

«Trond Kallevåg har skapt usedvanlig personlig og vakker musikk nok en gang»
– Tor Hammerø – 5/6 Nettavisen

 

Plata er den etterlengta oppfølgaren til gitaristen og komponisten sitt kritikerroste album, Bedehus & Hawaii (2019), som blant anna blei trukke fram som ein av dei 15 beste jazzalbuma i 2019 av Bandcamp, ein av verdast største nettsider for sal av musikk. Som ved forrige plate er Fengselsfugl spelt inn i Geir Sundstøl sitt studio. Han medvirkar på plata med sitt røveraktige og sublime steelgitarspel som perfekt matchar Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica. I sekstetten finn ein også kanskje landets fremste keyboardist, David Wallumrød som på utsøkt vis, komplementerer Trond sine lyriske låter.

Gitaristen og komponistens fleirårige arbeid med innsatte i Oslo Fengsel, har gitt han eit unikt innblikk i ein del av samfunnet dei færreste får sjå.

«De innsatte har fortalt meg interessante historier og bærer som oss på håp, gode og vonde følelser. Fra musikkrommet i Oslo Fengsel og med panorama-utsikt over Botsfengslet komponerte jeg mye av musikken til platen. Jeg ønsket som på min forrige plate, «Bedehus & Hawaii», skildre egenopplevde stemninger i mitt møte med miljøer som er ved siden av det etablerte.» 


Nasjonaljubileum på Moster 1024-2024